Mobil: +36-20-564-4415

Varázslatos Kuba nagy körút - Cayo Santa Maria üdüléssel (azonosító: 491029)

Havanna, Kuba

Segíthetünk? Elakadt az ajánlatkéréssel? Kérdése van? Ne  vesztegesse drága idejét,  mi örömmel és gyorsan segítünk Önnek!
Hívjon minket! Várjuk hívását!
Telefon: +36-1-238-74-96, Mobil: +36-20-401-47-33
E-mail: info@nazarutazas.hu

I. Ajánlat kiválasztása
II. Szobák kiválasztása
III. Kalkuláció
IV. Utazással kapcsolatos adatok kitöltése

Ajánlatkérés

1. Az Önnek megfelelő időpont kiválasztása után kattintson a Kalkuláció gombra!
2. Válassza ki az Ön számára megfelelő szobát!
3. Kalkuláció, egyéb szolgáltatások kiválasztása.
4. Adja meg az Utazók adatait!
5. Ön emailt kap az előzetes ajánlatról.
6. Mi 24 órán belül kapcsolatba lépünk Önnel.
Ajánlatkérés menete | Gyakori kérdések | Fizetési útmutató

I. Kalkulációs táblázat

Az alapértelmezett rendezési mód indulás dátuma szerint történik növekvő sorrendben. A fejléc elemeire kattintva rendezhető az adott oszlop. Az első kattintásra növekvő sorrendbe rendezi a program a táblát, a másodikra pedig csökkenőbe. Ön a fejléc elemeire kattintva tud rendezni a különböző feltételek szerint A tábla jobb oldalsó lenti részén lévő gombokkal lehet lapozni. A lenti bal oldalsó rész pedig mutatja az összes tételt és a megjelenített sorokat.
Indulás Legolcsóbb részvételi díj (Ft) Kedvezmény (%) Éjszakák Ellátás Információk Kalkuláció
2019-10-16 729.900 3 10 Reggeli Utazás módja: Repülő
Indulás: Nincs megadva

Áttekintés

Út leírás

Varázslatos Kuba körutazás CAYO SANTA MARIA üdüléssel
Utazás időtartama: 12 nap / 10 éj
Indulási időpont: III.9., X.16.
Utazás: az Air France / KLM menetrend szerinti járataival egy európai átszállással, Havanna és Santiago de Cuba közt belső repülőjárattal

Elhelyezés:
Havannában 4*-os vagy 5*-os szállodában, a körutazás során 3-4*-os szállodában, Cayo Santa Maria-n a Memories Paraiso Azul 5*-os szállodában

Ellátás: Havannában és a körutazás során teljes panzió, Cayo Santa Maria-n all inclusive

Minimum létszám: 15 fő


1. NAP: BUDAPEST–HAVANNA
Indulás Budapestről a reggeli órákban, megérkezés Havanna repülőterére az esti órákban, majd transzfer a szállodába. Havannai szállásunk elfoglalása,vacsora, szabadprogram.
2. NAP: VIÑALES VÖLGY
Reggeli a hotelben. Körutazásunk első napja a sziget nyugati részére, Pinar del Rio tartományba vezet, ahol a világ legjobb dohányát termő ültetvények zöldellnek. Egy helyi dohánytermelő család farmján megismerkedünk a dohánytermesztéssel, bekukkantunk egy dohányleveleket szárító csűrbe is. Szemünk előtt készül el a híres kubai szivar egy darabja, miközben megtudjuk, hogy miről ismerhető fel a minőségi szivar. Ebéd egy autentikus, vidéki étteremben. Gyönyörű tájakon utazunk tovább Kuba legzöldebb tartományába, a Világörökség részévé nyilvánított Viñales-völgybe. Egyedülálló karsztképződmények különleges formává alakult sziklái és a buja trópusi növényekkel benőtt táj váltogatják egymást. A programot egy kellemes csónakázással zárjuk az Indián barlangban, majd megtekintjük a híres, földtörténeti ókort ábrázoló, gigantikus méretű falfestményt a Mura de la Prehistorica-t. Visszaérkezés a havannai szállodába késő délután. Vacsora, majd szabadprogram, illetve fakultatív programként ajánljuk figyelmükbe a világhírű Buena Vista Social Club koncertjét vagy a Tropicana Show színvonalas előadását. Tony Jimenez, Robert Faz az elmúlt 70 év kubai zenéjének meghatározó, lelkes személyiségei, akik máig fáradhatatlanul lépnek fel világszerte. A szintén világhírű Tropicana Show egy életre szóló látványos revüműsor a Tropicana Cabaret mulatóban. Három színpadon 150, lélegzetelállító jelmezbe öltözött profi táncos és egy élő zenekar szórakoztatja a publikumot, és teszi felejthetetlenné az estét.
3. NAP: HAVANNA VÁROSNÉZÉS
Reggeli a hotelben, majd egy különleges időutazásban lesz részünk. Havanna gyarmati, retró, hangulata, egyedülálló turisztikai nevezetességei különleges világot tárnak elénk. Buszos, illetve gyalogos városnézésünk alatt először a Malecon tengerparti sétányon haladunk, majd az Elnökök sugárútján villák és követségi rezidenciák között robogva érjük el a Forradalom teret. Latin-Amerika leggazdagabb sírkertje, a Colón temető mellett elhaladva érkezünk a világörökség részét képező, koloniális óvárosba. A Havana Club Rum múzeumban a világhírű rum készítéséről, a cukornád feldolgozásától az érlelésig, hordóba töltésig, palackozásig kaphatunk teljes képet, végezetül a program kostolóval zárul. Az óvárosi gyalogséta során eljutunk a San Francisco de Asis térre, a Plaza de Armas régiségpiacán forradalom előtti kincsekre vadászunk, megtekintjük a kormányzói palotát, majd ellátogatunk a Katedrális térre, ahol állítólag Kolombusz maradványait őrizték. A Plaza Vieja téren a város leggazdagabb polgárai éltek, így bikaviadalok, körmenetek, kivégzések színhelye volt. Gyors ebéd egy tipikus helyi étteremben, majd transzfer a repülőtérre ahonnan Santiago de Cubába repülünk. Érkezés után elfoglaljuk szállodai szobánkat. Vacsora, este szabadprogram.
4. NAP: SANTIAGO DE CUBA
Reggeli a hotelben, majd városnézés Kuba második legnagyobb városában,
Santiago de Cubában. Ez a város egy legenda Kubában, hiszen ez volt az ország első fővárosa, a helyiek közül sokan a mai napig Kuba fővárosának tekintik. Itt találhatóak az ország legrégibb palotái, leggazdagabb múzeumai. Utunk először a Parque Cespedes parkba vezet, amely a város főtere, illetve Kuba legrégibb tere. Itt megtekintjük az impozáns katedrálist, majd Latin-Amerika meghódítójának, Diego Velazquez-nek a szülőházát. Az UNESCO világörökség részévé nyilvánított El Castillo de Morro erőd fontos szerepet játszott a függetlenségi háborúban, falai tövében dőlt el Kuba függetlenségének sorsa az amerikai–spanyol hajóhad összecsapásakor. Az erődben található Hadtörténeti múzeumban őrzik a kalózok elleni harc és a függetlenségi háború relikviáit. Ebéd egy helyi étteremben, majd látogatás a Santa Ifigenia temetőben, ahol megtekintjük Kuba leghíresebb költőjének és nemzeti hősének, José Martínak és a legendás vezetőnek Fidel Castronak a síremlékét, valamint a híres őrségváltást. Délután visszatérés a hotelbe, vacsora, este szabadprogram. Érdemes ellátogatni a Casa de la Trova-ba, ahol helyi zenészek és táncosok fergeteges kubai hangulatot varázsolnak elénk kiváló ritmusérzékükkel és tánctudásukkal. Együtt táncolhatunk a helyiekkel egy autentikus salsabuli keretében.
5. NAP: EL COBRE, BAYAMO
Reggeli a hotelben, majd elindulunk a Camagüey felé vezető úton. Először zarándok-
útra indulunk és ellátogatunk El Cobre-ba, ahol a híres Mária kegyhely található. El Cobre különleges, természetfeletti erőkkel megáldott szent hely. Élete során minden kubai legalább egy alkalommal elzarándokol ehhez a Mária-szoborhoz, amely Kuba védőszentje. Számos legenda, csodatétel története kötődik hozzá, Kubába kerülése is csodával határos történet. Következő megállónk Bayamo, a kubai forradalom és a kubai nemzet bölcsője. A város kubai nemzettudatáról híres, itt született Carlos Manuel de Céspedes, a kubai függetlenségi háború elindítója, valamint Kuba nemzeti himnusza is itt íródott. Ebéd egy helyi étteremben, továbbindulás Camagüey-be, megérkezés a késő délutáni órákban, szállás elfoglalása, szabad program.
6. NAP: CAMAGÜEY, SANCTI SPIRITUS
Reggeli a hotelben, majd városnézés Camagüey-ben, az ország harmadik legnagyobb, gyarmati időket idéző városában. Igazi különlegessége azok a girbe-gurba utcácskák, amelyeket a kalózok elleni védelemre építettek teljesen átláthatatlanná. Végigtekergünk ezeken az útvesztőkön és megtekintjük a katedrálist. Betekintünk Ignacio de Agramonte (a Függetlenségi háború hadvezére) és Nicolas Guillen (Kuba nemzeti költője) szülőházába, majd elsétálunk a San Juan de Dios térig, amely a mai napig hűen őrzi a koloniális kort, épületei szinte eredeti állapotban maradtak fenn, számos világhírű fi lmet forgattak itt. Továbbindulunk északnyugati irányba, Sancti Spiritus-ba. Utunk az ország legfőbb mezőgazdasági területein visz keresztül, ahol egymást érik az ananász- és cukornádültetvények. A Ciego de Avila tartomány az ország éléskamrája. Panorámás városnézés Sancti Spiritusban, amelynek egyik nevezetessége Kuba legrégebbi kőhídja, a Yayabo-híd. Ezután a híres Cukormalmok völgyébe indulunk, amely szintén az UNESCO világörökség része. Lehetőség nyílik a cukornádültetvényen lévő Mancaga Iznaga torony megmászására, amely 7 emelet magas és amelyről csodálatos panoráma tárul elénk. Továbbutazás Trinidadba, ahol az éjszakát töltjük. Ebéd a program során, vacsora a hotelben.
7. NAP: TRINIDAD–CIENFUEGOS
Reggeli után városnézés Trinidadban, a több mint 500 éve alapított kisvárosban, mely egykori cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát.. A város szűk utcácskáiban újra időutazáson veszünk részt, hiszen a gyarmati stílus szinte változatlanul maradt fent, óvárosa a világörökség része lett. Palotái, épületei kicsit megkopott fénnyel bár, de napjainkban is lenyűgözőek. A város főbb látnivalói a Santissima Trinidad tér, Plata Mayor, Contra Bandido torony stb. Betekintünk az egykor leggazdagabb cukornád-kereskedő családjának palotájába, amely ma múzeumként funkcionál. Balusztrádos udvarban, márványpadlókon, neoklasszicista freskók között sétálunk. Ebéd egy helyi étteremben, az étkezést követően pedig a híres Canchanchara bárban megkóstolható Trinidad autentikus itala, a cukornádpálinkából és mézből készült Canchanchara koktél. Továbbutazunk Cienfuegosba, a szállás elfoglalása, vacsora, este szabad program.
8. NAP: CIENFUEGOS, MONTEMAR NEMZETI PARK
A reggeli elfogyasztása után megnézzük a várost, amely szintén az UNESCO világörökség része. Francia telepesek alapították, ezért épületein európai stílusjegyeket fedezhetünk fel. Először megcsodálhatjuk a közelmúlt arisztokráciájának tengerparti villáit, megállunk egy építészeti remekműnél, a Palacio de Valle palotánál. Programunk során ellátogatunk az óvárosi részbe is, ahol a Prado főutcán, majd a José Martí téren sétálgatva ismerkedünk ennek a karakteres kisvárosnak a szépségeivel, fontosabb épületeivel. A város megismerését követően ellátogatunk Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata-félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. A motorcsónaktúránk a Laguna de Tresoro lagunán indul, amelynek első állomása Guama. Áthajózunk egy szigetre, ahol az Aldea Taína rekonstruált indiánfaluban megismerjük az őslakos Taino indiánok szokásait. Vízitúránk után látogatást teszünk egy krokodilfarmra, ahol természetes körülmények között élő óriás hüllőket figyelhetünk meg, egy krokodil-
óvoda ártalmatlan, kicsi példányait meg is simogathatjuk. Ebéd egy helyi étteremben,
ezután tovább utazunk Cayo Santa Maria-ba. Érkezés után elfoglaljuk tengerparti szállásunkat, és megkezdjük a tengerparti tartózkodást, amely alatt all inclusive az ellátás.
9-10. NAP: CAYO SANTA MARIA
Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Az all inclusive szálloda nyújtotta szolgáltatások, animációs programok, esti showműsor biztosítják a teljes körű kikapcsolódást.
11. NAP: HAVANNA–BUDAPEST
Reggeli után még szabadprogram, majd kijelentkezés a szállodából, kora délután transzfer Havanna repülőtérre, hazautazás menetrend szerint Budapestre.
12. NAP: ÉRKEZÉS BUDAPESTRE.

Kuba turista kártya 10.000 Ft/fő

Térkép

Ajánlat küldése e-mailben